Goes neemt deel aan campagne Orange the World


Foto:

Goes neemt deel aan campagne Orange the World

Deze week was er de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Geweld tegen vrouwen en jonge meisjes bestrijden, daar maakt de gemeente Goes zich sterk voor. Daarom neemt de gemeente ook dit jaar deel aan de wereldwijde campagne Orange the WorldIn het kader daarvan hees burgemeester Margo Mulder vanmorgen voor het Stadskantoor in Goes de Orange the World vlag. Deze blijft twee weken lang wapperen. 

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, vonden wereldwijd initiatieven plaats die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

‘Orange the World’ in Nederland

In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne. Onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, standbeeld of ander object tussen 25 november en 10 december oranje uit te lichten. Het laten wapperen van de Orange the World vlag behoort ook tot de mogelijkheden. Dit jaar richt het thema van de Orange the World campagne in Nederland zich op het melden van geweld, wat vaak nog taboe is. Door corona is dit onderwerp nog belangrijker geworden, aangezien veel geweld achter de voordeur plaatsvindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden