Kunst-kijk kleurt Noord-Beveland


Foto:

Kunst-kijk kleurt Noord-Beveland

Wie aan twintig beeldende kunstenaars vraagt om, vanuit eigen, inspiratie een compositie in kleur en vorm te maken, krijgt daarop een passend antwoord. En wat nu zo mooi is, elk antwoord is bijzonder. Beeldend werken is, voor elke creatieve persoon, een onvoorwaardelijke uitdaging.

Meteen spat de verf op het doek, ontstaat uit oud hout of steen een sculptuur, wordt een toren van minerale stenen een monument en komt er van gekleurd glas een schip onder de handen vandaan. En al die creaties zijn een lust voor het oog. Dat is wat GalleryMaritime tot de oproep bracht om, ieder vanuit eigen atelier, huis of winkelruit, in de gelegenheid te stellen deze explosie van kleuren en kunstuitingen aan het publiek te tonen.

Albert Groenheyde, de Colijnsplaatse portretschilder, ontwierp een grafisch logo en de galerie plaatste alle creatieve deelnemers in de preview.

De KUNST KIJK NOORD-BEVELAND route

Elke deelnemer wordt, met het passende bezoekadres, vermeld op de ROUTE-POSTER. Met, in de plattegrond geplaatste ‘rode pins’, is voor de belangstellende kunstliefhebber de route uit te stippelen en vanaf 7 december via e-mail info@gallerymaritime.nl op te vragen.

KUNST KIJKEN kun je in een galerie, een kunstenaarsatelier, een speciale presentatieruimte of in de etalage van een deelnemende winkelondernemer.

Twintig beeldende kunstenaars op Noord-Beveland nodigen belangstellenden in de kunst uit om op 19 en 20 december 2020 te komen kijken naar wat zij het publiek zo graag willen laten zien. En hopelijk weet een bijzonder kunstwerk daarmee een nieuw thuis te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden