Fietsverlichtingscampagne AAN gaat in het donker van start


Foto:

Fietsverlichtingscampagne AAN gaat in het donker van start

Op woensdag 25 november gaat in navolging van de landelijke fietsverlichtingscampagne de Zeeuwse Fietsverlichtingscampagne AAN in het donker van start. Namens de Provincie Zeeland/het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) geeft wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Kapelle Jon Herselman het startsein hiervoor. De campagne is er op gericht om fietsers te stimuleren om fietsverlichting te gebruiken bij schemer, in het donker en bij slecht zicht.

Het ROVZ volgt hiermee de landelijke campagnekalender van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarbij de landelijke campagne Fietsverlichting AAN in het donker op 22 oktober van start is gegaan. Deze campagne geeft het belang van goed werkende fietsverlichting aan en activeert iedereen om bij schemer, in het donker en bij slecht zicht deze verlichting te gebruiken. Met verlichting aan neemt de kans op een verkeersongeval met 20% af. Het motto is: zorg dat je zichtbaar bent voor anderen en zet je licht AAN in het donker. De landelijke campagne AAN in het donker is de opvolger van de campagne Ik val op! en is met opvallende kleuren in een nieuw jasje gestoken. 

ROVZ

Het ROVZ zet zich samen met haar partner organisaties in voor een 100% verkeersveilig Zeeland. Zij heeft vanuit het Strategisch Plan Verkeersveiligheid haar focus op een aantal thema’s zoals afleiding, infrastructuur, heterogeniteit, verkeersovertreders en kwetsbare en onervaren weggebruikers. Vanuit deze focus richt zij zich op diverse doelgroepen. Het ROVZ stimuleert met deze verkeersveiligheidsactie een stukje bewustwording onder vooral de jongere fietsers. Het gebruik van fietsverlichting draagt bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Wilt u weten welke 17 andere scholen ook verrast worden met deze fietsverlichtingscampagne actie? Neem dan contact op met het ROVZ via rovz@zeeland.nl. 

Meer weten over deze campagne? Kijk op de website van de verkeersveiligheidscampagnes https://www.komveiligthuis.nl/fietsverlichting/over-de-campagne, voor meer info over verkeersveiligheid kijk op www.rovz.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden