Pakjesjacht geopend in Hoedekenskerke


Foto:

Pakjesjacht geopend in Hoedekenskerke

Nu de Sint dit jaar niet op de gebruikelijke wijze zal aankomen in Hoedekenskerke, heeft de goedheiligman samen met een aantal vrienden op het dorp er toch voor gezorgd dat er voor de kinderen iets te doen is. Zo zijn er een kleurwedstrijd en een heuse pakjesjacht van start gegaan. 

Tekst: Gerard Verkuil

Sinterklaas heeft ervoor gezorgd dat alle kinderen van het dorp een kleurplaat in de brievenbus hebben gekregen. Deze plaat mag zo mooi mogelijk worden ingekleurd en dan voor het raam worden gehangen. Als alle kinderen op bed liggen, maakt de Sint op Ozosnel een rondje over het dorp, om de kleurplaten te bekijken. En de Sint zou de Sint niet zijn als hij het creatieve werk van de kinderen niet zou belonen…

Na het eerdere succes van de beren- en de hoedjesjacht is er nu een nieuwe jacht geopend op het dorpje aan de Westerschelde. Veel dorpsbewoners hebben de Sint een handje geholpen door een of meerdere pakjes in de tuin of de vensterbank te zetten. De kinderen kunnen dan op zoek naar de pakjes en vinden bij sommige van deze pakjes ook nog een letter. Van deze letters kunnen ze een woord puzzelen. Het totaalaantal gevonden pakjes en het gepuzzelde woord kunnen worden ingeleverd, waarna de goede inzenders natuurlijk een prijsje krijgen. Op deze manier laat Hoedekenskerke zien dat de Sint ook dit jaar niet vergeten wordt in het dorp. Sowieso schijnt het dat hij ook dit jaar een paar nachtjes slaapt in de bedstee in het Wienkeltje van Wullempje, maar we hopen hem volgend jaar natuurlijk weer met z’n allen in de haven te mogen binnenhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden