‘Misschien een goed idee om juist nu lid te worden’


<p>Tijdschrift De Spuije van Heemkundige Kring De Bevelanden.</p>

Tijdschrift De Spuije van Heemkundige Kring De Bevelanden.

(Foto: )

‘Misschien een goed idee om juist nu lid te worden’

Nog even en dan kunnen we dit jaar afsluiten. Een bijzonder jaar dat gekenmerkt werd door de coronapandemie. Net als veel andere organisaties en bedrijven kon Heemkundige Kring De Bevelanden een groot deel van haar activiteiten niet uitvoeren.

Vooral de lezingen werden getroffen door de coronamaatregelen. “Begin maart hadden we nog een lezing in ‘s-Gravenpolder over Zeeuwse volksliederen met zo’n 60 bezoekers. En daarna vielen we in de lockdown waardoor lezingen moesten worden geannuleerd. In september konden we toch nog onze jaarvergadering met lezing organiseren met maximaal 24 bezoekers. En toen moesten we weer stoppen.”

“Dat betekent niet dat we hebben stil gezeten. Veel van onze vrijwilligers zijn gewoon doorgegaan met het organiseren van activiteiten die wel konden doorgaan. Op onze facebookpagina werden dagelijks berichten geplaatst. En ons tijdschrift De Spuije bleef gewoon verschijnen. De afgelopen week is het nieuwste nummer verschenen met onder meer artikelen over het Goese verzet in de Tweede Wereldoorlog, de oudste dijk van Zuid-Beveland en een landbouwvereniging in Kapelle.”

“Historie leeft. We krijgen veel vragen over de historie van de Bevelanden. Sinds kort hebben we hiervoor een klankbordgroep om die vragen te beantwoorden. We hebben adviezen gegeven over straatnamen. Daarnaast zijn er twee advertentiebladen waar we als Heemkundge Krng medewerking verlenen bij een historische rubriek. We zijn ook al weer bezig met het organiseren van de lezingen in 2021 en hopen natuurlijk dat deze ook gehouden kunnen worden. Maar al deze activiteiten kunnen we alleen doen met de steun van veel leden. En het aantal leden stijgt nog steeds. We naderen het einde van een bewogen jaar. Dat einde zal door de coronamaatregelen anders zijn dan voorgaande jaren. Het jaar 2020 kan nu al historisch genoemd worden. Een bekend gezegde is: “Om het heden te kunnen begrijpen moet je het verleden kennen”. Leden van de Heemkundige Kring De Bevelanden weten dat natuurlijk al lang. Misschien een goed idee om juist nu lid te worden. Voor het historisch lage bedrag van 18 euro per jaar kun je al lid worden.” Opgeven kan via de website https://www.hkdebevelanden.nl/ook-lid-worden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden