Op de foto met bekende Zeeuw Dennis Huige
Op de foto met bekende Zeeuw Dennis Huige (Foto: Omnis)

Leerlingen van De Linden leren over bekende Zeeuwen

Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van Omnis Kindcentrum de Linden hebben de afgelopen weken hard gewerkt en veel geleerd tijdens het project Bekende Zeeuwen. De leerlingen hebben elk op hun eigen niveau verschillende vaardigheden geoefend. De projectweek eindigde met een interview met een bekende Zeeuw, namelijk Dennis Huige, gitarist van de Zeeuwse band Racoon.


Hoog bezoek, het Lindenlied en nog veel meer
Het project ging van start met het bezoek van twee mystery guests: Annie M.G. Schmidt en Michiel de Ruyter (weergaloos vertolkt door juf Marjolein en juf Janine). De weken erna zijn er allerlei bekende Zeeuwen aan bod gekomen. Er werd geknutseld en er werd een Padlet gemaakt. Een Padlet is een digitaal prikbord wat de leerlingen uitnodigt tot samenwerken.

Er werd geleerd over klederdracht en de Zeeuwse knoop en er is zelfs een Lindenlied opgenomen. Het Lindenlied is geschreven op een liedje van Emma Heesters, een bekende Zeeuw én oud-leerling van de Linden! Bij een liedje hoort natuurlijk ook een videoclip, alle leerlingen van de Linden hebben hier hun steentje aan bijgedragen.

Als afsluiting van het project kwam een echte bekende Zeeuw langs in groep 7/8; Dennis Huige, de gitarist van Racoon. De leerlingen bedachten vooraf allerlei vragen die ze aan hem konden stellen.

Projectweken op de Linden bieden steeds een andere impuls aan het onderwijs
Een aantal keer per schooljaar staat de Linden tijdens een projectweek in het teken van culturele, technische en creatieve activiteiten. Elke projectweek heeft een eigen thema waar de leerlingen schoolbreed mee aan de slag gaan. Hierbij werkt groep 1 tot en met 8 samen, waardoor jong en oud van elkaar leren. Ontdekken en samenwerken staan tijdens de projectweken voorop.

De kinderen leren tijdens de projectweek nieuwe vaardigheden zoals vlot presenteren en het werken met Word, Excel en Powerpoint. Daarnaast oefenen de leerlingen ook hun sociale vaardigheden, doordat ze samenwerken met jongere en oudere kinderen uit andere groepen. Spelenderwijs en op een laagdrempelige manier passen de kinderen tijdens de projectweken nieuwe vaardigheden meteen toe in de praktijk!

Normaalgesproken eindigt elke projectweek met een kijkmiddag- of avond voor de ouders. Wegens de coronamaatregelen kon dat deze keer helaas niet doorgaan. Daarom heeft elke groep een online presentatie gemaakt, zodat alle ouders thuis kunnen zien wat de kinderen gedaan hebben.

Wilt u ook zien wat de leerlingen gedaan hebben? Op facebook.com/delinden staan foto’s van de activiteiten en ook de videoclip is hier te bekijken. Helpt u Bekende Zeeuwen van de leerlingen te maken door de video te bekijken en te delen?

Over Omnis Kindcentra
Omnis is een openbare scholenkoepel van 6 kindcentra in de gemeente Borsele. De Omnis Kindcentra zijn toegankelijk en open. Onze kindcentra staan middenin de Borselse samenleving en dragen bij aan de leefbaarheid van de dorpen. Hierdoor voelen ouders met jonge kinderen zich er welkom. Omnis is samenwerkingspartner voor verschillende lokale verenigingen en vrijwilligers. Omnis biedt kinderen een leuke schooltijd en creëert een goed leerklimaat. Hierdoor krijgen de kinderen sociaal en emotioneel een stabiele basis. Zij voelen zich veilig en gewaardeerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden