Foto:

Leerlingen van CBS de Kamperschouw bedanken hulpdiensten met Jerusalema Challenge

Nederland zucht onder het coronavirus. Om het virus eronder te krijgen, worden steeds meer maatregelen ingesteld. De druk op het onderwijs is groot maar de druk op de hulpdiensten is astronomisch groot. Om bij dat onmisbare werk stil te staan, stelde juf Sandra van CBS de Kamperschouw voor om mee te doen met de Jerusalema Challenge.

“Eerst voelde ik me een beetje voor schut staan toen ik moest meedansen”, vertelt Tygo uit groep 8, “maar toen ik het verhaal achter de challenge hoorde, vond ik het belangrijk om mee te doen.” De groep 8-er legt uit hoe de challenge is ontstaan. “Het is een Zuid-Afrikaanse dans die staat voor hoop. Door het dansje uit te voeren, denk je extra aan de zorg, maar ook aan de BOA’s, brandweer en politie. Veel ziekenhuizen hebben de challenge al gedaan. Wij nu ook.”

Zijn klasgenoot Emma vult aan: “Ik vond het eerst leuk dat we mochten dansen, want dat doen we niet zo vaak. Maar doordat de juf ons heeft uitgelegd waarom deze dans zo belangrijk is, werd het alleen maar leuker!” Juf Sandra inspireerde niet alleen groep 8, maar ook groep 6/7 van de school in Kamperland. De twee groepen besloten samen mee te doen aan de challenge om alle hulpdiensten een hart onder de riem te steken. De juf regelde een goede box zodat de muziek lekker hard door Kamperland klonk en de leerlingen dansten de sterren van de hemel om aandacht te vragen voor het harde en onmisbare werk van de hulpdiensten. Het filmpje staat op Youtube en op de facebookpagina van de school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden