Koninklijke onderscheiding voor Alie de Boer

Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft vrijdagochtend een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Alie de Boer-Claes (23-01-1943) uit Heinkenszand.

Op vrijdag 30 oktober is mevrouw De Boer 25 jaar vrijwilliger bij De Luisterlijn. In deze periode heeft zij 20.000 gesprekken gevoerd en 5.000 uur een luisterend oor geboden aan iedereen die dit nodig had. Naast de telefoondiensten is zij ook jaren betrokken geweest bij het bijscholen van vrijwilligers en het opleiden van aspirant vrijwilligers. Tot slot zet zij zich actief in om de naamsbekendheid van De Luisterlijn te vergroten.

Naast haar inzet voor De Luisterlijn, is zij ook actief in de protestante gemeente van Heinkenszand. Mevrouw De Boer is ruim 9 jaar als diaken verbonden geweest aan de kerkenraad en 4 jaar als ouderling. Ook in deze rollen voerde zij veel gesprekken. Zowel met nieuwe gemeenteleden als met mensen die een moeilijke periode in hun leven doormaakten. Op haar initiatief is het project ‘Handje Help’ opgericht. Mensen die bijvoorbeeld door ziekte tijdelijk wat extra hulp nodig hadden, konden een beroep doen op de vrijwilligers van dit project.

Voor haar inzet voor de samenleving kreeg mevrouw De Boer vrijdag de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden