Foto:

De hobbywerkplaats helpt

Stichting hobbywerkplaats De Bevelanden te Goes heeft de beschikking over een grote loods, die ingericht is als timmerwerkplaats met alle benodigde machines, gereedschappen en ruime werkbanken. De deelnemers zijn voornamelijk gepensioneerden en wao-ers.

“Hier wordt van alles gefabriceerd, van meubels, nestkasten tot speelgoed. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor familie, buren en kennissen, of goede doelen, want zodra men op de hoogte is van onze mogelijkheden weten ze ons te vinden. We beschikken over een behoorlijke hoeveelheid nieuw en gebruikt hout, waar de leden tegen een kleine vergoeding gebruik van kunnen maken.”

“Ook krijgen we regelmatig verzoeken van stichtingen, instellingen en gemeente. Indien we daar mogelijkheden en vrijwilligers voor hebben, helpen we graag. Ons laatste verzoek behelst het maken van 50 nestkasten voor koolmezen ter bestrijding van processierupsen voor een landgoed bij Serooskerke. Vorig jaar hebben we er ook al 30 gemaakt voor de Hollandse Hoeve, maar toen in de vorm van bouwpakketten. Voor de Hollands Hoeve hebben we eveneens twee kunstbanken mogen repareren, waarvan er een zo slecht was dat we hem moesten vernieuwen. Ook aan het nieuwe interieur van de Zeeuwse klipper Avontuur hebben we een bijdrage kunnen leveren, zo ook voor de stadstuin in Goes op verzoek van het SMWO.”

De hobbywerkplaats heeft een redelijk aantal leden, er is echter nog ruimte voor meer leden. Ervaring is niet vereist. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 09.30 tot 16.00 uur.

Voor inlichtingen: hobbywerkplaatsdebevelanden@gmail.com of 0651550271.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden