Foto:

Opening thema wandelpad ‘Sporen in de Zak’

Het wandelpad ‘Sporen in de Zak’ is voor wandelaars al toegankelijk maar op woensdag 28 oktober wordt het pad officieel geopend in aanwezigheid van gedeputeerde Anita Pijpelink en wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele. Het pad voert langs bijzondere elementen en typische kenmerken van Zuid-Beveland die je anders niet zomaar zou ontdekken. Via de route beleef je al wandelend het unieke karakter van het gebied en krijg je onderweg interessante informatie en verhalen over het landschap.

Ontdek het landschap via themaroutes 

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) zet zich in voor de beleving van het Zeeuwse cultuurlandschap via het wandelnetwerk. Onder de naam ‘Streekeigen paden’ worden met steun van de Provincie Zeeland themaroutes ontwikkeld die de typische kenmerken van een deelgebied uitlichten. De eerste drie routes met als thema’s ‘cultuur’, ‘natuur’ en ‘water’ in de Zak van Zuid-Beveland zijn inmiddels een feit.

Luister onderweg naar verhalen 

In de route zijn zogeheten ‘ankers’ opgenomen. Dit zijn plekken die verbonden zijn aan verhalen over landschappen, monumenten, voorwerpen en mensen afkomstig van de website www.zeeuwseankers.nl. Deze verhalen zijn ter plekke te beluisteren door met een telefoon de QR-codes op de bordjes langs de route te scannen. Via een gratis app kan daarnaast de route worden gedownload en word je onderweg voorzien van foto’s en informatie bij interessante landschapselementen. Voor wandelaars zonder telefoon is er een informatiepaneel met kaart te vinden in het centrum van Kwadendamme. Verder is de route ook verkrijgbaar via de gemeente Borsele en de website van SLZ.

Een complete beleving

De route is opgenomen in het bestaande bewegwijzerde wandelnetwerk en past dus zowel in een korte als lange wandeling. Om het bezoek aan dit bijzondere stukje Zeeland compleet te maken staan daarnaast horecamogelijkheden en aanbieders van streekproducten op de routekaart aangegeven.

Veiligheidsmaatregelen 

Gedurende de opening worden de veiligheidseisen rondom het coronavirus goed in de gaten gehouden. Tijdens de onthulling van het bord zorgen we voor voldoende afstand en houden we ons aan de huidige richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ)

Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. SLZ heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden