Foto:

Gert -Jan Hiel wint eerste verkiezing ‘Streekproducent van het Jaar 2020’

Gewoon de lekkerste, een vriendelijke ondernemer, deze pure appelsap maakt me trots op Zeeland. Bijna 4000 stemmers brachten hun waardering met motivatie uit voor Zeker Zeeuws gecertificeerde streekproducenten. Maar liefst 641 daarvan gingen naar de winnaar: Zeeuwse Zon BV in Krabbendijke.

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dongen mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2020’. 

Vrijdagmiddag 16 oktober werd de nog niets vermoedende winnaar verrast door Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. Voorzitter Robert Zonnevylle en coördinator Caroline Melissant reisden af naar Krabbendijke waar de streekproducten I Love Zeeland Appelsap en Apfelschorle worden gemaakt. Op het erf verrasten ze een blije Gert-Jan Hiel met felicitaties en een oorkonde waarop de eervolle titel staat die hij een jaar lang mag uitdragen: Streekproducent van het jaar 2020.

Ook Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, bracht zijn felicitaties uit via een FaceTime gesprek tijdens het verrassingsmoment: “Leuk dat deze jonge ondernemer deze eerste keer wint. Met veel enthousiasme is hij aan zijn project begonnen. Met een product wat niet per se uniek is, wat de prestatie alleen maar mooier maakt. Markt vinden was best een ding en dat is hem goed gelukt.”

De eerste editie van de publieksverkiezing is een initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct en smaakt naar meer. Melissant: “Dankzij deze verkiezing hebben we met alle streekproducenten samen, klein en groot, en alle stemmers culinair en ambachtelijk Zeeland zichtbaar gemaakt. Hopelijk niet alleen deze week, want Zeeland heeft alle seizoenen, een jaarrond, zoveel te bieden. Laten we onze passievolle ‘producenten en voedselmakers’ in de gaten houden, ze weten te vinden en bij ze kopen. En onze favoriete adresjes delen met anderen. Vanuit Zeker Zeeuws zullen wij daar een handje bij helpen en volgend jaar zeker weer een verkiezing organiseren!” 

Op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl staat de uitslag met de top 10.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden