Vliegtuigcrashes bij Wolphaartsdijk in de Tweede Wereldoorlog


Foto:

Vliegtuigcrashes bij Wolphaartsdijk in de Tweede Wereldoorlog

Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk zijn bezig met een onderzoek naar de luchtoorlog boven Zeeland. In 2021 verschijnt hun boek over de luchtoorlog boven Zuid-Beveland.

Maar op twee prangende vragen hebben ze nog geen antwoorden. Wie heeft wat meer informatie over een noodlanding in februari 1941 en een neergestort vliegtuig op 29 aril 1942, beiden in Wolphaartsdijk. Info of foto’s kunnen per e-mail gestuurd worden naar de Heemkundge Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.

Op 15 februari 1941 maakt een Duitse Messerschmitt Bf 110 een noodlanding bij Wolphaartsdijk. Er is vrijwel geen info over. Het zou mooi zijn als er een verslag van een ooggetuige zou zijn. En het zou helemaal mooi zijn als er nog foto’s van deze noodlanding zouden zijn.

Op 29 april 1942 werd door de Duitsers een Britse Blenheim Mk.IV (Z7436) van No.18 Squadro onderschept. Het toestel was om 23.35 gestart van de vliegbasis van het Britse Wattisham. Het toestel stort neer in de Zuidvlietpolder tussen Goes en Wolphaartsdijk. De gehele bemanning komt hierbij om het leven. Op 5 mei zijn de lichamelijke restanten op de Noorder begraafplaats te Vlissingen begraven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden