Gouden Bekroning voor oliebollen van Gijs & Mien

Voor het vierde jaar op rij verdienen De Oliebollen met rozijnen/krenten & Oliebollen zonder vulling van Churros Nederland / Gijs & Mien in Goes een Gouden Bekroning, daarnaast zijn hun Churros als eerste en enige in Nederland Bekroond met Goud door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Hiermee voldoen de producten aan strenge kwaliteitseisen en onderscheiden het zich van andere producten.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur, smaak & vetgehalte.

De lat ligt hoog

Om in aanmerking te komen voor een Gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De Oliebollen rozijnen/krenten, Oliebollen zonder vulling & Churros van Churros Nederland / Gijs & Mien voldoen aan deze eisen.

Alle producten die met Goud Bekroond worden zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuring van het bakkerij centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden