Foto:

Wekelijkse inloop voor senioren in Kloetinge

Per donderdag 5 november start er een nieuwe activiteit in Kloetinge: een wekelijkse inloop voor senioren. Een gezellige plek waar mensen uit het dorp met elkaar en een bakje koffie de week doornemen. De krant lezen, puzzelen of een gezelschapsspel doen is mogelijk. Wanneer iemand een handwerkje mee wilt nemen of een potje wil kaartje, het kan allemaal. Iedereen is elke donderdag in het Geerteshuis van harte welkom van 09.30 tot 15.30 uur.

De inloop wordt in Kloetinge opgezet met ondersteuning van SMWO en SVRZ. Na de start gaat een groep vrijwilligers de inloop coördineren met ondersteuning van een medewerker van SVRZ. Zorg en aandacht is beschikbaar voor de bezoekers van de inloop. Bewoners met een lichte zorgvraag kunnen daardoor gemakkelijk en veilig aansluiten bij deze wekelijkse activiteit. Denk aan bewoners met fysieke klachten, beginnende dementie of mensen die behoefte hebben aan sociale contacten.

SVRZ is voor deze inloop op zoek naar vrijwilligers met hart voor de doelgroep, die van deze voorziening in het dorp een gezellige en veilige plek willen maken. Daarnaast zijn we op zoek naar bewoners en professionals uit Kloetinge, die willen meedenken met de organisatie van de Inloop. Met een aantal mensen wordt er vervolgens een stuurgroep gevormd. Zo geven we samen richting aan de organisatie, inhoud en toekomst van de inloop.

Op woensdag 21 oktober organiseert SMWO en SVRZ een eerste gezamenlijke bijeenkomst over deze nieuwe inloop. Iedereen is van harte welkom om hierbij aan te sluiten en te horen over de plannen. Ook hoopt de organisatie op zoveel mogelijk inspraak van bewoners en professionals werkzaam in Kloetinge. Heeft u ideeën of suggesties voor de inloop? Van harte welkom bij de bijeenkomst op 21 oktober om 15.00 uur in het Geerteshuis. Met elkaar maken we dit een tot een Kloetingse voorziening voor senioren in het dorp

Als uw wilt komen naar de informatiebijeenkomst, willen we dat vooraf weten zodat we het veilig kunnen organiseren met het oog op de RIVM richtlijnen. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst bij Susannah Koppejan, ouderenwerker SMWO: s.koppejan@smwo.nl / 06-57812380.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden