<p>Fotograaf Rem van den Bosch, hier op archiefbeeld, vertelt over zijn Zeeuwse Meisjes</p>

Fotograaf Rem van den Bosch, hier op archiefbeeld, vertelt over zijn Zeeuwse Meisjes

(Foto: M.Geerse)

Themabijeenkomst Vrijheid en Gelijkheid

De gemeente Borsele houdt op donderdag 15 oktober om 14.00 uur een themabijeenkomst ‘Vrijheid en Gelijkheid’. Wethouder Van de Plasse en Rem van den Bosch geven hun visie op dit thema. De bekend fotograaf en beeldend kunstenaar zal aangeven waarom hij bij het portretteren van de Zeeuwse meisjes het thema ‘Vrijheid en Gelijkheid’ heeft gekozen en de aanwezigen uitdagen hierover met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats in De Stenge te Heinkenszand.

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens stelt dat alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten worden geboren. Een groot goed! Toch geeft de praktijk van alledag met regelmaat een ander beeld af. Niet voor iedereen is vrijheid en gelijkheid een vanzelfsprekendheid en andersom. Er zijn mensen onder ons die worstelen met het uit de pas lopen van wat we gemiddeld genomen normaal vinden. Geaardheid, ras, afkomst, geloof; het kunnen allemaal factoren zijn die iemand vrijheid en gelijkheid beperken.

Nadien is volop gelegenheid het gesprek aan te gaan en ervaringen te delen. De bijeenkomst is uiteraard corona-proof. Spreekt dit thema u aan? Dan bent u van harte welkom. Graag vooraf reserveren via 0113–238487 of wethouderssecretariaat@borsele.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden