Foto:

Lekkerder bij de Boer app maakt streekproducten beter vindbaar

Zeeuwse boeren met een boerderijwinkel, stalletje langs de weg, versautomaat of melk-tappunt kunnen zich aanmelden op de app en site van Lekkerder bij de Boer. Vanaf heden kan de consument gericht zoeken naar producenten die echt Zeeuwse streekproducten verkopen met het landelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws. 

Zeeuwse streekproducenten kunnen zich via de apps en de site lekkerder.nl op een makkelijke en professionele manier in de kijker spelen bij de consument. De app laat op een kaart zien waar in de buurt boerderij-verkooppunten zijn. Naast een omschrijving van de boerderijwinkel, vindt de consument welke producten er verkocht worden, openingstijden, de route en nu ook of het bedrijf en haar producten gecertificeerd zijn voor het onafhankelijke keurmerk Zeker Zeeuws. 

Eerlijke producten 

De consument heeft behoefte aan eerlijke producten uit de streek, maar weten veelal niet waar ze deze producten kunnen kopen. Het erkend Zeeuwse streekkeurmerk ‘Zeker Zeeuws’ vervult de behoefte om eerlijke en echt streekgebonden producten met een oogopslag te herkennen door middel van het bekende beeldmerk. 

“Het beeldmerk toont aan dat een product in Zeeland geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. En bovendien op een verantwoorde manier met respect voor milieu, mens en dier,” vertelt Caroline Melissant, coo¨rdinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. 

Lekkerder bij de Boer vervult de behoefte om de vindbaarheid van streekproducten op een overzichtelijke app te vergemakkelijken. “Het is een online wegwijzer” vertelt Thomas Siahaya, initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer. “Onze apps, mobiele site en website laat de consument zien waar je in de buurt groente, fruit, zuivel en vlees direct van het land koopt. Er zitten geen onnodige schakels tussen. Directe verkoop. Verser kan niet. En tegen een eerlijke prijs. We zijn ervan overtuigd dat wij met ons bereik streekproducten in het algemeen, en nu streekproducten met het Zeker Zeeuws keurmerk, populair maken bij een groot publiek.” 

Steun in de rug 

Voor gecertificeerde boerderijwinkels en producenten die zichtbaar zijn op Lekkerder.nl met het keurmerk Zeker Zeeuws, betekent het een steuntje in de rug: ze hoeven de consument niet meer te overtuigen dat hun producten zuiver, eerlijk en gegarandeerd Zeeuws zijn. Dat vertelt het keurmerk hen al. 

Melissant: “Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct is altijd op zoek naar mogelijkheden waarmee Zeker Zeeuws streekproducten nog beter zichtbaar, vindbaar en verkrijgbaar zijn. Lekkerder bij de Boer biedt een online platform waarop dit mogelijk is. En daarbij een belangrijk pluspunt: De consument wordt verleid om naar de boer te gaan en op het erf de beleving en het verhaal achter het product meekrijgt.” 

Siahaya vult aan: “Daarnaast biedt online de mogelijkheid de Zeker Zeeuws streekproducten op Lekkerder.nl ook buiten de provinciegrenzen onder de aandacht te brengen. We hebben landelijk bereik. Van noord naar zuid, van oost naar west. Boerderijwinkels, stalletjes langs de weg, versautomaten, melktappunten maar ook imkerijen en kwekerijen van bloemen en planten zijn vindbaar via onze app.” 

Boerderijwinkels kunnen zich aanmelden. De vermelding is gratis. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden