Foto:

Pestgedrag aanzienlijk afgenomen door KiVa

Sinds enkele jaren volgt OBS De Klimroos in Krabbendijke het programma KiVa (Fins voor ‘leuk’ of ‘iedereen hoort erbij’). KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarmee worden de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school verbeterd. Binnen KiVa ligt de nadruk op de groep als geheel en dus niet op specifieke individuen. Het motto van De Klimroos luidt dan ook: Samen maken we er een fijne school van! 

Kijk voor meer informatie op: https://www.kivaschool.nl/achtergrondinformatie/ 

“Het programma is op De Klimroos inmiddels volledig geïntegreerd in het lesprogramma en sindsdien is het pestgedrag aanzienlijk afgenomen op De Klimroos. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee en trots op. Ook de landelijke organisatie is die mening toegedaan en heeft daarom De Klimroos het officiële predicaat Kiva School toegekend. Dat maakt ons als team nog veel trotser en des te meer reden om een feestje te vieren met alle kinderen.” 

Dit is op dinsdag 22 september gebeurd, toen om 8.30 uur de KiVa vlag gehesen werd onder het zingen van het Klimroos lied. Daarna gingen alle kinderen aan de slag met leuke, leerzame en uiteraard KiVa gerelateerde workshops met een verrassingsactiviteit om 14.00 uur in het centrum van Krabbendijke, namelijk een flashmob.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden