Foto:

Inez Flameling nieuw Statenlid PvdA

Inez Flameling wordt het nieuwe Statenlid van de Partijvan de Arbeid Zeeland. Inez is zeebioloog en woont op Noord-Beveland. 

Inez Flameling: “Ik wil mij inzetten voor het behoud van het open Zeeuwse landschap,bescherming van de natuur, een snelle overschakeling op duurzame energie, het verduurzamen van woningen en het stimuleren en veiliger maken van het fietsverkeer. Daarnaast sta ik open voor (persoonlijke) verbreding op allerlei andere provinciale politieke dossiers. Ik zie ernaar uit om, in samenwerking met de fractie, het PvdA geluid in de Staten te verwoorden.”

Huidig Statenlid Niek Joosse ziet zich genoodzaakt te stoppen. Niek Joosse: “Het was zeker een interessant, maar tevens ook druk (politiek) jaar. Privé, werk en het zijn van Statenlid knelt in de agenda, vandaar deze keuze. Ik heb veel geleerd, nieuwe mensen ontmoet en ben een ervaring rijker.”

“Het is zeker jammer dat Niek zich genoodzaakt ziet om te stoppen, maar wij respecteren en begrijpen zijn besluit. Ik verwacht Niek in de toekomst nog wel eens in de politiek terug te zien”, aldus fractievoorzitter Corina van der Vliet-Hart. “Het afscheid van Niek vormt een kans voor Inez. We zijn blij dat Inez de fractie komt versterken. ”De formele vervangingsprocedure wordt nu in gang gezet. Hoeveel tijd dat in beslag gaat nemen is nog niet precies bekend. Niek Joosse blijft aan als Statenlid totdat Inez Flameling wordt benoemd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden