Foto:

Waarom buxus verwijderen op de begraafplaatsen?

Onze tuinen en struiken zaten er vol mee de afgelopen jaren: rupsen van de buxusmot. De buxusmot komt inmiddels in heel Nederland voor.

Veel mensen zijn de buxusmot liever kwijt dan rijk, omdat buxusstruiken volledig kaalgevreten worden door de rupsen. De vlinders/motten leggen eitjes in de buxus waarna de uitgekomen rupsen zich volvreten. De buxusrups kun je het hele jaar door aantreffen in je struik. De struik heeft een groot herstelvermogen, maar als een buxus jaar na jaar wordt aangevreten is hij daar niet tegen opgewassen.

“Veel buxusstruiken op de begraafplaatsen van gemeente Kapelle zijn aangetast of dood”, meldt gemeente Kapelle. “De dode buxusstruiken willen we verwijderen.”

Wanneer gaan we dit doen?

Op de begraafplaatsen van gemeente Kapelle staan veel buxus struiken. Vaak als haagje aangeplant langs paden, als randbeplanting in plantsoentjes of op een graf. Alle dode buxusstruiken in eigen beheer hebben we inmiddels opgeruimd of vervangen voor een alternatief.

“De dode buxusstruiken op de graven willen we ook graag opruimen, omdat we vinden dat dit de graven ontsiert. Voor het verwijderen van buxusstruiken hebben we via de reguliere route graag contact met de eigenaar van het graf. Maar omdat het gaat om een grote hoeveelheid graven en ook oude graven zonder actuele contactgegevens is dit niet haalbaar.”

“Daarom willen we met een persbericht en een informatiepaneel op elke begraafplaats bezoekers informeren over deze aankomende werkzaamheden. Als daar behoefte aan is kan de eigenaar van een graf contact opnemen met de gemeente.”

Vragen of contact

Heeft u vragen en/of zoekt u contact over de buxusstruiken op een graf? Neem dan contact op met de gemeente Kapelle via gemeente@kapelle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden