<p>Logo politie</p>

Logo politie

(Foto: PR Politie)

Geen bijzonderheden tijdens controle op bedrijventerrein Smokkelhoek

De gemeente Kapelle heeft woensdag in samenwerking met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en de Politie een controle uitgevoerd op en rondom bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle. In verband met Corona is de controle met minder personen uitgevoerd.

Tijdens de controle zijn zeven bedrijven bezocht. Er zijn kleine milieu- en bouwovertredingen geconstateerd. Verder zijn er geen bijzonderheden gevonden en is de controle positief verlopen.

Doel van de controle

De gemeente Kapelle hecht belang aan het tegengaan van ondermijning en het voorkomen van criminele activiteiten in de gemeente. Eén van de acties om dit tegen te gaan is het regelmatig controleren van onze bedrijventerreinen en bedrijven. Dit om te komen tot een goede naleving van de geldende wet- en regelgeving en eventuele misstanden, zoals ondermijning aan te pakken.

Burgemeester Fons Naterop: “We investeren in een kwalitatief bedrijventerrein dat bijdraagt aan de leefomgeving van onze gemeente. Deze integrale controles helpen ons om de kwaliteit van ons bedrijventerrein te waarborgen. Ik ben dan ook blij met de positieve uitkomst van de controle en wil alle betrokkenen bedanken voor hun medewerking en inzet.”

Waarop is gecontroleerd?

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en brandveiligheid. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De politie was er vooral voor de veiligheid van de controleurs en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten.

Inwoners die signalen herkennen van ondermijnende activiteiten of strafbare feiten kunnen deze melden bij de Politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden