• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (2)
    Evenement

Hospice Het Clarahofje vertoont 'Er mot helemaal niks'

zaterdag 12 oktober 11:00 uur

Zaterdag 12 oktober wordt wereldwijd aandacht gevestigd op het belang van Palliatieve Zorg. Hospice Het Clarahofje doet dat die dag in de Vredeskerk, van der Vegtplein 2 in Goes, waar om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur de documentaire 'Er mot helemaal niks' wordt vertoond. De film duurt vijftig minuten. Na afloop is er volop gelegenheid tot napraten met een kop koffie of thee. Medewerkers van het hospice zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

De documentaire Er mot helemaal niks is gemaakt in 2013, maar nog steeds actueel. Het toont het dagelijks leven in Het Clarahofje, waarbij drie bewoners - met hun naasten - worden gevolgd in hun laatste levensfase.

Joop Menting won met deze documentaire in 2013 de Publieksprijs op het festival Film by the Sea in Vlissingen. Ook heeft Omroep Zeeland in 2014 de documentaire op televisie uitgezonden.

Palliatieve zorg is de zorg voor ernstig zieke mensen voor wie genezing niet mogelijk is. Daarbij is er niet alleen aandacht voor de lichamelijke kant van het ziekzijn. Ook de psychische, sociale en spirituele aspecten zijn onderdeel van de zorg en aandacht.


deel deze activiteit

Locatie

Vredeskerk
Goes
ds. W.H. van der Vegtplein 2
4461NC


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden