• Alles
 • (2)
  Sport
 • (13)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek

Expositie Tweemaal echt Zeeuws

zaterdag 5 september 12:00 t/m zaterdag 31 oktober 12:00 uur

Els Burgers

Gallery Maritime Colijnsplaat exposeert van 5 september tot en met 31 oktober 'Echt Zeeuws met een groet van Ver'. Maritiem werk van twee Zeeuwse beeldende kunstenaars: Yolanda Roosen en Els Burgers. 

Yolanda Roosen groeide op in een gebied met bossen, vennen en heide. Daar leerde zij de verscheidenheid van de plant- en dierenwereld kennen. Haar grote interesse in overeenkomsten en verschillen tussen de vele natuurlijke vondsten, leidde al op jonge leeftijd tot het conserveren en drogen van planten. Alles wat ze op land en in de zee aantrof werd heel precies uitgezocht, verzameld en gelabeld. De nieuwsgierigheid bleef. Ook nadat zij zich jaren geleden in Zeeland vestigde als beeldend kunstenares. En ontdekken doet zij ook nog steeds. Alleen neemt daarbij wel de bezorgdheid voor de natuur toe. Natuur is immers haar beste vriend en die komt steeds meer in gevaar. De kwetsbare natuur kreeg een vaste plek in haar artistiek beeldmerk. Ze visualiseert dat onder andere in de schaal waarin vissen voorzichtig lijken neergevlijd en als het ware worden behoed voor indringers, door de life-line die ervoor zorgt dat de vissen op de juiste koers blijven.

Els Burgers werkte, vanaf de komst van de galerie naar Zeeland, aan haar (inter-) nationale naam en faam met maritieme verbeelding. Het leidde ertoe dat bewonderaars van haar werk van heinde en verre komen om zich elke keer weer door de scheppingsdrang van Els Burgers te laten verrassen. Men verdringt zich om haar meest recente creaties te bemachtigen. Deze keer exposeert Els werken in pastel en olieverf. In pastel creëert zij, bijna boetserend in pigment poeder, verstilde beelden. In haar huidige handschrift lees je haar fascinatie voor de Aziatische kunst en cultuur. En met het, tot in de finesse weergeven van een assimilatie tussen Oost en West blaast zij, met een vleugje fascinatie voor het exotische, op subtiele wijze de Zeeuwse traditie nieuw leven in.

Gallery Maritime is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 


deel deze activiteit

Locatie

GalleryMaritime
Colijnsplaat
Voorstraat 45
4486aj


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden