• Alles
  • (5)
    Theater
  • (1)
    Inloop-Opendag
  • (1)
    Evenement

tuinbeleving

donderdag 24 september 13:00 uur

Vernieuwde tuin Fruitteeltmuseum

biedt veel beleving!

Op 24 juni 2020 opent gedeputeerde Jo-Annes de Bat de vernieuwde tuin van het Fruitteeltmuseum in Kapelle.

Door corona-maatregelen is het een feestje in kleine kring. Een groot feest voor alle relaties, vrienden en vrijwilligers volgt later, als dat weer veilig mogelijk is.

Het museum vertelt als uniek kenniscentrum de geschiedenis van de fruitteelt. Het biedt de bezoekers binnen (in de expositieruimte) en buiten (in de tuin) veel beleving. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld vanuit de oude veilingbankjes zelf bieden met de virtuele veilingmeester. De tuin rondom het museum telt meer dan 170 fruitrassen. Een mooi aangelegde rondwandeling leidt nu door de ‘Beroepstuin’ (boomgaard), de ‘Burgertuin’ (siertuin) en de ‘Enthof’ (vermeerdering van fruitbomen).

Twee nieuwe kassen zorgen voor beschutting, informatieborden geven toelichting bij wat er te zien valt. Voor kinderen is er nu een leuke speelplek. Op het mooie terras van het museumcafé zitten bezoekers omringd door de pracht van de tuin. De tuin is toegankelijk voor mindervaliden.

Het tuinproject is mogelijk gemaakt door Europese subsidie (uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), subsidies van de gemeenten Kapelle en Borsele, bijdragen van het VSB fonds, de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en de tomeloze inzet van vele vrijwilligers.

Fruitteeltmuseum, A.M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle; tel. 0113344904; e-mail: administratie@fruitteeltmuseum.nl

I.v.m. corona-maatregelen is het museum alleen te bezoeken na reservering! Voorlopige openingstijden: dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur


deel deze activiteit

Locatie

Fruitteeltmuseum
Kapelle
Annie M.G.Schmidtsingel 1
4421TA


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden