• Alles
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Muziek

Informatiemarkt windenergie Kapelle

maandag 21 oktober 19:00 t/m 21:00 uur

Zeeuwind

Momenteel trekken drie partijen (Zeeuwind, E-Connection en Windforce-11) gezamenlijk op bij de ontwikkeling van drie windparken in de gemeente Kapelle, namelijk Windpark Willem-Annapolder, Windpark Kapelle-Schore en Windpark Landmanslust.

In deze 3 windparken worden de huidige 12 windturbines vervangen door in totaal 8 grotere windturbines. Deze kunnen voldoende duurzame stroom opwekken voor het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 24.000 tot 30.000 huishoudens. Dat is 5 x zoveel duurzame energie als de huidige windturbines. En het is meer dan het jaarlijkse verbruik van alle huishoudens binnen de gemeente Kapelle, de kernen 's-Gravenpolder en Hansweert en de afnemende bedrijven Top-Onions en Coroos samen. Voor de drie windparken wordt een gezamenlijk plan-m.e.r. (milieu effect rapportage) opgesteld. De 1e stap is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Hierin staat welke milieueffecten onderzocht worden in de m.e.r.-procedure. Denk hierbij aan geluid, slagschaduw, natuur en veiligheid. De NRD ligt vanaf 23 oktober tot 4 dec 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Kapelle (ook in te zien via www.kapelle.nl/windpark).

De initiatiefnemers nodigen u graag uit om de informatiemarkt bij te wonen. U heeft alle ruimte om uw vragen te stellen over de huidige plannen voor windenergie en de bijbehorende vergunningprocedure. Aanmelding is niet nodig.

Informatiemarkt windenergie gemeente Kapelle Maandag 21 oktober a.s. van 19.00 tot 21.00 uur (vrije in- en uitloop) De Heyzon, Jufferswegje 31, Kapelle


deel deze activiteit

Locatie

Trefpunt
Ovezande
Dorpsstraat 54
4441 AE


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden