• Alles
  • (2)
    Evenement

Orgelconcert

donderdag 11 augustus 12:30 uur

Donderdag 11 augustus is er weer een orgelbespeling in de Oostkerk van Middelburg, om 12.30 uur. Deze maal zal Jan Wisse, organist te Aagtekerke, het concert verzorgen. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Johan van Dommele, Adriaan C. Schuurman en Anthon van der Horst. De toegang is gratis.

Jan Wisse kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Joosse. Vervolgens studeerde hij orgel en piano bij Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool te Middelburg. Van 1985 tot 1992 studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij vanaf 1995 bij Marie-Louise Langlais. In 1998 sloot hij deze studie af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering die voor dit examen kan worden behaald. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer.

In 1994 werd Jan Wisse winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. In 1998 won hij de tweede prijs op het internationale orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. In 2000 won hij op ditzelfde concours de publieksprijs.

Aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denijn" te Mechelen sloot Jan Wisse zijn beiaardstudie met onderscheiding af.

Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt regelmatig mee aan radio- en cd-opnames.

Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Bovendien is hij dirigent van drie koren.

Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG).


deel deze activiteit

Locatie

Oostkerk
Middelburg
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden